Menu
  • Tian van paprika met Graskaas en een tomatensausje gecreëerd door Pascale Naessens
  • Tian van paprika met Graskaas en een tomatensausje gecreëerd door Pascale Naessens

Tian van paprika met Graskaas en een tomatensausje

gecreëerd door Pascale Naessens

  • Leg de paprika’s 20 tot 30 minuten in een warme oven op 200°C tot ze zwartgeblakerd zijn.
  • Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak die je goed afsluit, laat minstens een kwartier rusten.
  • Haal het vel er zorgvuldig af en zorg dat je mooie grote plakjes paprika behoudt.
  • Dep de paprika plakjes goed droog.
  • Houd 1 gare rode paprika opzij voor de saus.
  • Rooster de pijnboompitten in de oven.
  • Neem een rechthoekige cakevorm en leg er eerst aluminiumfolie in, zodat je de tian er later makkelijk kunt uithalen.
  • Begin eerst met een laagje paprika en dan met een laagje Graskaas en ga zo verder. Eindig met een laagje Graskaas.
  • Haal de tian uit de cakevorm, met de folie. 
  • Snijd er met een scherp mes stukken van en leg ze op een bord. Leg er wat waterkers bovenop.  
  • Werk af met balsamicosiroop, pijnboompitjes en kruid met peper en fleur de sel.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. 
  • Snijd de gare paprika in stukjes. 
  • Stoof beide in een pan met een goede scheut olijfolie en laat 20 minuten sudderen.  Kruid met peper en zout. 
  • Mix de saus glad in een blender. Voeg water toe als de saus te dik is. 
  • Giet het sausje ( eventueel aan tafel) over de zijkant. 

Ingrediënten
voor personen
300.0 gr Graskaas of Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
3.0 st gele paprika's
4.0 st rode paprika's
3.0 st groene paprika's
2.0 st tomaten
4.0 el pijnboompitten
handvol waterkers
balsamicosiroop
Rating
5,0/5 (2 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan