Menu
  • Gouda-wolk met tomaatjes en grijze garnalen gecreëerd door Christer Elfving
  • Gouda-wolk met tomaatjes en grijze garnalen gecreëerd door Christer Elfving

Gouda-wolk met tomaatjes en grijze garnalen

gecreëerd door Christer Elfving

  • Rasp de kaas fijn.
  • Breng de melk aan de kook, roer de Noord-Hollandse Gouda Overjarig er door en neem van het vuur. 
  • Voeg de room toe en kruid af met zout. 
  • Mix alles glad in een blender en giet door een zeef. 
  • Laat het mengsel koud worden in de ijskast. 
  • Giet het mengsel in een drukfles (sifon) en gebruik twee gascapsules om de fles onder druk te zetten. Laat de fles een paar uur koud staan. 
  • Snijd de sjalot, de tomaatjes en de basilicum fijn en meng met de andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over 10 kleine glazen en spuit een Gouda-wolk over de tomaten. 
  • Bedruppel met een paar druppeltjes olijfolie en serveer.

Ingrediënten
voor personen
Gouda-wolk:
100.0 gr Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
2.0 dl volle melk
3.0 dl room
Rest:
16.0 st kerstomaatjes
200.0 gr grijze garnalen
sjalotten
verse basilicum
1.0 el rodewijnazijn
Rating
5,0/5 (1 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan