Menu
  • St. Jakobsvruchten met aardperen-Gouda-zalf, peterselieolie en geroosterde hazelnoten gecreëerd door Christer Elfving
  • St. Jakobsvruchten met aardperen-Gouda-zalf, peterselieolie en geroosterde hazelnoten gecreëerd door Christer Elfving

St. Jakobsvruchten met aardperen-Gouda-zalf, peterselieolie en geroosterde hazelnoten

gecreëerd door Christer Elfving

  • Rasp de kaas.
  • Kook de aardperen gaar in licht gezouten water met een paar druppels citroensap en giet ze af in een zeef. 
  • Plaats de aardperen, kaas en een scheut kippenbouillon in een blender/Thermomix en pureer alles tot een gladde zalf. 
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap en giet de zalf door een fijne zeef. Houd de zalf warm. 
  • Blancheer de peterselie 10 seconden in kokend water. 
  • Mix de peterselie, olie en een snuif zout zeer fijn in een blender/Thermomix tot een zeer fijne olie. 
  • Kruid de St. Jakobsvruchten met peper en zout. 
  • Bak ze in boter 2 minuten aan beide zijden. 
  • Verdeel de zalf over vier borden. Plaats de St. Jakobsvruchten rond of op de zalf. Giet er een beetje peterselieolie rond. 
  • Garneer met geroosterde hazelnoten. Serveer onmiddellijk.
Ingrediënten
voor personen
12.0 st St. Jakobsvruchten
Aardperen-gouda-zalf:
50.0 gr Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
200.0 gr aardperen, zeer goed gewassen en in stukjes gesneden
1.0 el citroensap
2.0 el kippenbouillon
Peterselieolie:
handvol platte peterselie
1.0 dl druivenpitolie
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan