Menu
  • Tartaar van rund met chips van pastinaak  Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & CORNET gecreëerd door Viki Geunes

Tartaar van rund met chips van pastinaak Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & CORNET

gecreëerd door Viki Geunes

Snij voor de tartaar het rundvlees in kleine stukjes en meng met de sjalotjes, fijngesneden peterselie, eidooiers, mosterd, olijfolie, peper en zout. Kook 2 pastinaken gaar in melk en pureer tot een gladde emulsie met een scheutje room. Snij de andere pastinaak in dunne plakken en frituur op 150°C tot ze mooi krokant zijn. Verdeel de crème op het bord met de rundtartaar en wat noordzeekrab. Werk af metpastinaakchips en rasp er de Overjarige Noord-Hollandse Gouda over. 

De perfecte kaas&bier-combinatie omdat: De zoete maar toch pittige smaak van de pastinaak en het verfijnde krabvlees vormt een mooi contrast met het boterige/zoute van de Overjarige Noord-Hollandse Gouda *.  De CORNET zorgt voor perfecte balans in deze snack.
Ingrediënten
voor personen
600.0 gr Rundsvlees
3.0 st Pastinaken
100.0 gr Overjarige Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
100.0 gr Noordzee krab
2.0 st sjalotten
30.0 gr verse of gedroogde peterselie, gehakt
peper & zout
0.5 L melk
room
2.0 st eierdooier
1.0 dl olijfolie
2.0 el Tierenteyn mosterd
Rating
5,0/5 (3 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan