Menu
  • Rolletjes op makiwijze -

Rolletjes op makiwijze

-

Laat de boter op kamertemperatuur mals worden en vermeng ze met de paprika.

Schil de komkommer. Na het verwijderen van de schil blijf je doorschillen om heel dunne lange plakken komkommer te bekomen. Leg de komkommerplakken in een vergiet en bestrooi ze met zout om hun sappen te laten uitlekken.

Snijd de jonge uien in de lengte in dunne repen. 

Snijd de korsten van het toastbrood af.

Leg een groot stuk huishoudfolie op je werkblad. Leg hierop een snee toastbrood en bedek deze met huishoudfolie. 

Rol het toastbrood plat met een deegrol.

Spoel de komkommerplakken af en dep ze droog.

Beboter het toastbrood en bedek het met een sneetje gerookte zalm, een plakje Gouda, enkele dunne plakken komkommer en leg aan de randen wat repen jonge ui.

Rol dit met behulp van de huishoudfolie op tot een vaste, stevige worst. 

Laat de worsten een uur rusten in de koelkast. Verwijder daarna de huishoudfolie en snijd de worst voorzichtig in rolletjes van 2 cm dik.
Ingrediënten
voor personen
8.0 st sneden mals wit toastbrood
8.0 st sneden gerookte zalm
8.0 st sneden Gouda
1.0 st komkommer
een bosje jonge ui
40.0 gr boter
1.0 st theelepel mild paprikapoeder
Rating
5,0/5 (1 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan