Menu
  • Tortilla met Gouda, chorizo en rode paprika -

Tortilla met Gouda, chorizo en rode paprika

-

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in tweeën. Snijd deze helften in stukjes. Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin de aardappelen mooi goudgeel. Roer regelmatig.

Laat de aardappelen op keukenpapier uitlekken.

Snijd de Gouda, de chorizo en de paprika in kleine stukjes.

Klop de eieren los met een vork en voeg vervolgens de Gouda, de chorizo, de paprika en de aardappelen toe. Meng alles goed door elkaar.

Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie.

Giet de eierbereiding in de pan en laat ze bakken. Schud de pan af en toe totdat de onderkant van de eierbereiding niet meer aan de bodem van de pan kleeft. 

Neem een groot plat bord, leg het omgekeerd over de pan en draai de omelet om. Laat de omgekeerde omelet weer in de pan glijden om de andere kant te laten bakken. 

Naar smaak kun je de tortilla met een nog malse kern opdienen en je kan hem warm of koud eten. Serveer er een groene sla bij of snijd de tortilla in kleine stukken en eet hem met wat stokbrood zoals tapas! 
Ingrediënten
voor personen
500.0 gr aardappelen
7.0 st eieren
1.0 st rode paprika, geroosterd
1.0 st chorizo
150.0 gr Gouda
3.0 dl olijfolie
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan