Menu
  • Royale Lasagna -

Royale Lasagna

-

  • Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.    
  • Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.       
  • Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.    
  • Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.       
  • Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.
  • Meng alles door elkaar in de grote kookpot.
  • Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.
  • Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.  
  • Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.  
  • Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.        
  • Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.     
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.       
  • Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.
  • Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.     
  • Overgiet met de room en bedek met Noord-Hollandse Gouda om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.    
  • Gratineer 15 minuten in een oven op 180°.
Ingrediënten
voor personen
250.0 gr droge lasagne
500.0 gr gemengd gehakt of kippegehakt
300.0 gr gerookte ham
250.0 ml lichte room (20% vet)
0.5 L melk
500.0 gr tomaten in blokjes
250.0 gr champignons
1.0 st groene paprika
enkele wortels
gemalen Noord-Hollandse Gouda om te gratineren
1.0 st grote ajuin
1.0 st teentje knoflook
verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, enz.)
30.0 gr bloem
40.0 gr boter
peper & zout
olijfolie
nootmuskaat
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan