Menu
  • Kaassticks in knapperige panade -

Kaassticks in knapperige panade

-

Ingrediënten: 

  • 300 g Noord-Hollandse kaas - Gouda Romig Krachtig 
  • 2 EL bloem 
  • 1 ei 
  • 50g cornflakes 
  • 50g paneermeel
  • 3 EL plantaardige olie om te bakken    

Voor de kersendip: 

  • 300 g verse kersen (of potje 250 g)
  • 2 sjalotten 100 ml kersensap 
  • 5 cl sherry (bijv. Jerez-Xérés-sherry)
  • 1 EL balsamicocrème 
  • 2 EL bruine kandijsuiker 
  • 1 EL maïzena 
  • Zout
  • Vers gemalen peper    

Bereiding:  

De kaas in dikke repen snijden en in bloem wentelen. Het ei klutsen en de cornflakes fijnmaken en mengen met paneermeel. De kaassticks eerst in het ei en daarna in de cornflakespanade wentelen. Voor de kersendip de kersen wassen en ontpitten. Vervolgens de sjalotten pellen en in kleine blokjes snijden. Laat de kersensap, de sherry, de balsamicocrème, de kandijsuiker en de sjalotten koken en laat afgedekt ca. 10 minuten gaar worden. Het zetmeel in wat water roeren, de kersen toevoegen en laten koken. Kruid met peper en zout.   De kaassticks in verhitte olie goudbruin bakken en met de kersensaus serveren.  

Bereidingstijd: middelmatig 

Per portie:

kJ/kcal: 2537/606
EW: 22,8 g
V: 34,2 g
KH: 45,1 g 
BE: 4
Ingrediënten
voor personen
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan