Menu
  • Veldsla met Noord-Hollandse kaas -

Veldsla met Noord-Hollandse kaas

-

Bereiding:  

De veldsla wassen. De noten grof hakken en in een pan met antikleeflaag roosteren. De appelen wassen, in vier snijden, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. De boter en de honing verhitten en de appelschijfjes aan beide kanten ca. 2-3 minuten bakken.   3 EL olie, appelsap, balsamicocrème en mosterd mengen en met zout en peper kruiden. Het stokbrood in schijfjes snijden, in een (grill-) pan aan beide kanten roosteren en op één kant een dun laagje van de resterende olie met een penseel aanbrengen.   De kaas in blokjes snijden. De sla op een bord schikken, de kaas, noten en appelen er op verdelen en met de dressing bedruppelen. Serveren met het stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten 

Per portie:

kJ/kcal: 2566/613
Eiwitten: 18 g 
Vetten: 37,3 g 
Koolhydraten: 52,8 g 


Ingrediënten
voor personen
200.0 gr veldsla
50.0 gr walnoten
2.0 st appelen
1.0 el boter
1.0 el sinaasappelbloesemhoning
5.0 el olijfolie
70.0 ml appelsap
2.0 el balsamicocrème
1.0 el mosterd (bijv. Düsseldorfse mosterd)
peper & zout
1.0 st klein stokbrood
150.0 gr Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan