Menu
  • Voorgerecht van Oude Noord-Hollandse Gouda met tomaat, ui en tapenade van olijven gecreëerd door Pascale Naessens
  • Voorgerecht van Oude Noord-Hollandse Gouda met tomaat, ui en tapenade van olijven gecreëerd door Pascale Naessens

Voorgerecht van Oude Noord-Hollandse Gouda met tomaat, ui en tapenade van olijven

gecreëerd door Pascale Naessens

  • Ontvel de tomaten, snijd ze in kwarten en haal de pitten eruit (doe dit over een zeef zodat je het vocht kunt opvangen).
  • Giet wat olijfolie in een ovenschaal, leg er de tomaten op.
  • Kruid met peper en zout, rozemarijn en tijm.
  • Zet gedurende 1 uur in een zachte oven van 80°C.
  • Bereid de tapenade. Doe de olijven in een mixer, samen met de look en de kappertjes. 
  • Giet er een goede scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout en mix.
  • Snijd de ui heel fijn en stoof in wat olijfolie. Eens de ui glazig is giet je er een scheut Xeres-azijn bij. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de kaas in staafjes.
  • Dresseer alles mooi op een bord.

Ingrediënten
voor personen
200.0 gr Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
2.0 st tomaten
150.0 gr zwarte olijven, ontpit
3.0 st teentje look
4.0 el kappertjes
1.0 st witte ui
Xeres-azijn
rozemarijn
tijm
Rating
0,0/5 (0 stemmen)
Rodezegel.be gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan